De flesta av oss idag har någon form av skuld. Det kan vara allt ifrån ett bolån till ett studielån eller någon räkning som kanske inte är betald. Och det är inte alls något konstigt med det utan det är så vårt samhälle fungerar idag. Men det finns skulder som är okej och så finns det skulder som inte är okej. Främst handlar det om din ekonomi och om du har koll på dina skulder. Om man har kolla och gör noga genomtänkta val till att ta ett lån eller en kredit så är det oftast inte några konstigheter med det. Det som däremot kan vara farligt med lån är när man tar lån eller krediter på löpande band och ofta i samband med impulsköp. Det kan handla om en ny telefon eller en ny tv. Detta är något som på senare år har satt framför allt många unga i skulder som de inte klarar av att betala tillbaka i tid. Detta i sin tur leder då till att de hamnar hos kronofogden och har man otur eller har missköt sin ekonomi ordentligt så lär man även åka på en betalningsanmärkning.

Det här med betalningsanmärkning är något som man verkligen bör ta seriöst. Det kommer att påverka ditt liv under flera år framöver på ett väldigt påfrestande sätt. Det kommer vara problem att få handla på faktura och det kommer vara problem att få kreditkort eller någon annan typ av lån. Man kommer alltså helt enkelt bli fast med dem pengarna man har. Det är i och för sig ett levnadssätt som är väldigt bra ur ett privatekonomiskt perspektiv. Men det kan vara väldigt jobbigt om det är så att man skulle vilja köpa bostad och behöver ett bostadslån. Så det kan verkligen sätta käppar i hjulet för ens framtid. Så att verkligen ta hand om sina pengar är något man bör prioritera högt.

Det finns möjligheter till lån även om det är så att man har en betalningsanmärkning. Men det är mer eller mindre uteslutande snabblån med betalningsanmärkning som är möjligt. Och detta är som det låter en väldigt dålig ide av två anledningar. Den första är att du redan har en anmärkning och att då ta ett lån av den här typen som är väldigt kortsiktig är snarare att göra det värre än bättre. Och den andra är att denna typ av lån är otroligt dyr och är ofta en anledning till att folk hamnar hos just kronofogden. Så undvik det till varje pris. Vill du veta mer om snabblån med betalningsanmärkningar så kan du läsa om det på lånehjälpen